Een betere samenleving ontstaat niet vanzelf. Daarom streven de VINCI bedrijven in Nederland samen met hun medewerkers ernaar om de wereld een stukje beter te maken.
Een betere samenleving ontstaat niet vanzelf. Daarom streven de VINCI bedrijven in Nederland samen met hun medewerkers ernaar om de wereld een stukje beter te maken. Hoe? Door met menselijke en financiële middelen organisaties te ondersteunen die een sociaal en maatschappelijk doel nastreven. VINCI Foundation NL focust op projecten die de toegang tot de arbeidsmarkt bevorderen of die bouwen aan een betere samenleving. Elk jaar selecteert de VINCI Foundation NL projecten met een goed doel die aangedragen worden door de VINCI medewerkers in Nederland. Meer weten over de VINCI Foundation NL kijk op de website.
In februari kregen Stichting Empower en Stichting Vier het Leven een cheque voor hun project.
Stichting Empower is een non-profit organisatie voor begeleiding van kinderen, jongeren en jong volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD. De begeleiding is gericht op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Door middel van bewegen en actief samenwerken overwinnen cliënten angsten, ervaren ze successen en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld. Binnen een veilig pedagogisch basisklimaat wordt vanuit het positieve zelfbeeld gewerkt aan persoonlijke leerdoelen zoals sociale en maatschappelijke competenties, weerbaarheid en praktische vaardigheden ten behoeve van zelfredzaamheid
Wilco Voulon van Empower “Begeleid worden op een plek waar je je thuis voelt, dat is ons speerpunt”.
De Stichting Empower wordt door de VINCI Foundation NL ondersteund met de aanschaf van een 9-persoonsbus, waardoor de organisatie minder afhankelijk wordt van vrijwilligers en minder kosten maakt. Hierdoor wordt het mogelijk om meer jongeren te begeleiden op een veilige en duurzame manier.
Veel ouderen verliezen gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Ze neemt drempels weg die oudere mensen tegenhoudt om de deur uit te gaan en ontstaan nieuwe ontmoetingen en vriendschappen tussen mensen. Doel is een positieve bijdrage te leveren aan het beperken van eenzaamheid en voorkomen van sociaal isolement van ouderen in onze samenleving.
Annerieke Vonk van Vier het Leven: ‘We zijn zelf als vrijwilliger begonnen door met onze eigen auto drie ouderen op te halen en samen naar het theater te gaan. Nu begeleiden we jaarlijks 18.000 ouderen met meer dan 1500 vrijwilligers in 120 gemeenten.’
Elke vrijwilliger staat in contact met drie ouderen die ze begeleiden. Nu verliezen deze vrijwilligers veel tijd met administratieve handelingen. Door een digitale platform gaan de vrijwilligers meer tijd overhouden voor het daadwerkelijke contact. Afgelopen week ontving Stichting Vier het Leven de cheque om het digitale platform mogelijk te maken.